Zie wat IE is en wat je eraan hebt.

Intellectueel Eigendom (IE) is de verzamelnaam voor een aantal rechten die je als ondernemer echt verder helpen als je er goed gebruik van maakt.

Alle IE-rechten

Meteen de diepte in?

Wil je je nu al grondig oriënteren op IE? Er zijn in Nederland verschillende officiële organisaties die over IE gaan. Op de website van Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) vind je informatie over merken, modellen en het i-DEPOT.

Op de website van Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) vind je alles over octrooien en de manier waarop je een uitvinding op een technisch product of proces kunt beschermen.

KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij belangrijke thema’s op ondernemersgebied. Zoals het registreren van je handelsnaam. KVK is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. Daarnaast legt KVK verbinding tussen relevante partijen.

Ben je als kweker bezig met een nieuw plantenras? Dan vind je op de website van de Raad voor plantenrassen de juiste informatie.

Liever telefonisch contact? Bel dan met ons team.

Met gratis adviesrapport

Heb jij een goed idee?

Heb jij een goed idee; pril, of al redelijk uitgewerkt? Doe dan de ideeSCAN. Je wordt door een vragenlijst geleid, je vinkt simpelweg je antwoorden aan en je kunt meteen je gratis adviesrapport downloaden. Voorzien van uitleg en handige tips. Zo heb je direct inzicht in wat je te doen staat.

De ideeSCAN is ontwikkeld in opdracht van BOIP (Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom) en OCNL (Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Direct een gratis adviesrapport.