Vragen over Intellectueel Eigendom? Op zoek naar de juiste informatie?

Ons team staat van 8 tot 5 klaar om al je vragen te beantwoorden.

088 – 585 22 22

Keuzeoptie 5

IE versterkt onze concurrentiekracht.

Goed voor je bedrijf,

goed voor Nederland.

Deze campagne is tot stand gekomen door het samenwerkingsverband van vijf verschillende officiële instanties op het gebied van IE. Met de campagne willen we je laten zien hoe IE van waarde kan zijn voor je bedrijf of merk van je product of dienst. Als ondernemers onderzoeken wat IE voor hen kan betekenen, profiteren ze van waardecreatie, in termen van winst en groei.

Officiële instanties

Deze officiële instanties leggen verbinding tussen IE-registrerende organisaties, KVK, beleid en intermediaire organisaties en bestaan uit de volgende vijf partners:

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat werkt samen met zijn partners aan een duurzaam én ondernemend Nederland: een klimaat neutrale samenleving en een sterke, open economie.

Octrooicentrum Nederland is dé octrooiverlener van Nederland en onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO helpt ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie.

BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux . Daarnaast kan BOIP het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT.

KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. De wettelijke taken zijn gericht op registreren, informeren en adviseren van ondernemers. KVK streeft – als ambitieuze publieke dienstverlener – naar de beste service voor heel Nederland.

De Raad voor plantenrassen is een zelfstandig bestuursorgaan en als enige instantie in Nederland verantwoordelijk voor kwekersrecht verlening en toelating van plantenrassen en opstanden.